Φέτα μπουρεκάκι
Μπουρεκάκι μελιτζάνας:

  • 3 μελιτζάνες μέτριες
 Κόβουμε τη μελιτζάνα σε φέτες 5 mm. Τις απλώνουμε σε ένα ταψί, στρωμένο με λαδόκολλα και με ένα πινέλο τις περνάμε με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 6-8 λεπτά.
Για 600 γρ. μπεσαμέλ:

  • 50γρ.βούτυρογάλακτος
  • 50γρ.αλεύρι
  • 500 γρ.γάλα
Bάζουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε κατσαρόλα με φωτιά. Προσθέτουμε 500 γρ. ζεστό γάλα.
Κατεβάζουμε όταν πάρει βράση.
Γέμιση Φέτας:

  • 500 γρ. βιολογική φέτα Family Farm
  • 50 γρ. γραβιέρα
  • 100γρ. μπεσαμέλ
  • Πιπέρι
  • ½ ματσάκι δυόσμο
  • ½ ματσάκι βασιλικό
Τρίβουμε την φέτα και τη γραβιέρα και προσθέτουμε την μπεσαμέλ για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, ψιλοκομμένο δυόσμο και βασιλικό. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο . Παίρνουμε τις φέτες μελιτζάνας και προσθέτουμε την γέμιση φέτας με κορνέ .
Για το Πανάρισμα:

  • Αλεύρι, Φρυγανιά, 2 Αυγά
Πανάρουμε τις μελιτζάνες με αλεύρι, αυγό και φρυγανιά.
Σάλτσα:

  • 4 Ώριμες τομάτες
  • 1 Ματσάκι δυόσμο
 Σε μια κατσαρόλα κόβουμε τις τομάτες και προσθέτουμε το δυόσμο. Βράζουμε για πέντε λεπτά και περνάμε από το θερμομίξερ .
Service  Τηγανίζουμε τις μελιτζάνες και σερβίρουμε με την σάλτσα τομάτα και λίγη ρόκα.

feta-melitzanompoureki