Μανιτάρια πλευρώτους με πρόβειο τυρί , χαρουπόμελο και δυόσμο.

Για τα μανιτάρια:

  • 100 γρ. μανιτάρι πλευρώτους
  • 30 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
  • 5 γρ. σουσάμι
Καθαρίζουμε τα πλευρώτους και τα μαρινάρουμε με 30 γρ. ελαιόλαδο και 5 γρ. σουσάμι, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Ψήνουμε στην σχάρα.
Για το τυρί:

  • 75 γρ. πρόβειο τυρί Family Farm
  • 10 γρ. χαρουπόμελο
Κόβουμε με κουπάτ στρογγυλό το τυρί σε 3 φέτες. Το ψήνουμε στο φούρνο για 7 λεπτά περίπου στους 170 βαθμούς.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το περιχύνουμε με το
χαρουπόμελο.
Σάλτσα:

  • 30 γρ. Ξύδι Βαλσάμικο
  • 30 γρ. χαρουπόμελο
  • 180 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 Κλωνάρι δυόσμο
  • Αλάτι , Πιπέρι
Βάζουμε το βαλσάμικο με το χαρουπόμελο, προσθέτουμε το δυόσμο ψιλοκομμένο, αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε σιγά σιγά το ελαιόλαδο μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Κρέμα τυριού:

  • 100 γρ. πρόβειο τυρί Family Farm
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος 36%
  • 1 κλωνάρι θυμάρι
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα με το τυρί και το θυμάρι και στην συνέχεια αφού αφαιρέσουμε το θυμάρι χτυπάμε στο θερμομίξερ.
Service: Με ένα κουπάτ ξεκινούμε και στήνουμε ένα μιλφέιγ με τρείς στρώσεις μανιτάρια που έχουμε προσθέσει σάλτσα βαλσάμικο και ενδιάμεσα 3 φέτες τυριού με το χαρουπόμελο. Προσθέτουμε την κρέμα τυριού, λίγο σουσάμι μαύρο.