Γαρίδα γάμπαρη σαγανάκι

 150g Βιολογική φέτα Family Farm  Κόβουμε την φέτα και τη βάζουμε στο φούρνο με λίγο ελαιόλαδο και θυμάρι στους 170 βαθμούς για 10 λεπτά.
Σάλτσα γάμπαρη

  • ½ κιλό γαριδάκι γάμπαρη
  • 40 γρ. ελαιόλαδο
  • 3 καρότα
  • ½ τμχ. σέλερυ
  • 1 κρεμμύδι
  • ½ λίτρο ζωμό από κοτόπουλο
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 1/5 ματσάκι βασιλικό
  • 20 γρ. ούζο
  • Αλάτι
Για τη σαλτσα γαμπαρη

Σωτάρουμε τη γάμπαρη σε ελαιόλαδο και προσθέτουμε σωταρισμένα τα λαχανικά. Σβήνουμε με ούζο, βούτυρο γάλακτος και τέλος το ζωμό κοτόπουλου και το βασιλικό. Βράζουμε για 25 λεπτά. Χτυπάμε τα υλικά με το μίξερ χειρός και περνάμε την σάλτσα από τουλουπάνι.

Τομάτα λιαστή

  • 2 ώριμες τομάτες
  • 50ml ελαιόλαδο
  • 4 κλωναράκια θυμάρι
  • 7 φύλλα βασιλικού
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • αλάτι
  • ζάχαρη
Για τη λιαστή τομάτα

Αποφλοιώνουμε τις τομάτες βάζοντας τες για μισό λεπτό σε βραστό νερό και στην συνέχεια μέσα σε νερό με πάγο. Κάνουμε πέταλα μόνο με το εξωτερικό μέρος της τομάτας. Μαρινάρουμε με τα μυρωδικά, στρώνουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε για 3 ώρες στους 90 βαθμούς .

  •  100g γαρίδα γάμπαρη
  • ½ κρεμμύδι ξερό
  • 20ml ούζο
  • αλάτι
Για τη γαρίδα γάμπαρη

Καθαρίζουμε τη γάμπαρη και σωτάρουμε με λίγο κρεμμυδάκι και μία πρέζα αλάτι. Σβήνουμε με ούζο και προσθέτουμε τη σάλτσα γάμπαρη με λίγη τομάτα φρέσκια και λιαστή ψιλοκομμένη και φρέσκο βασιλικό.

 Service  Τοποθετούμε τις γαρίδες πάνω στη φέτα και περιχύνουμε την σάλτσα τους. Χρησιμοποιούμε cress , βρώσιμα λουλούδια και λιαστή τομάτα για το ντεκόρ του πιάτου.